ODTÜ: Bir Bilgi ve Öğrenme Metropolü

BİR BİLGİ ve ÖĞRENME METROPOLÜ

Ulusal ve uluslararası üniversite sıralamalarında en üst sıralarda yer alan ODTÜ, Times Higher Education (THE) kuruluşunun 2012 “Dünyada En Ünlü Üniversiteler” sıralamasında, ilk 100’e giren ilk ve tek Türk üniversitesi olmuştur. Aynı kurumun, “2012-2013 Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” sıralamasında, “Eğitim-Öğrentim Ortamı”, “Araştırmanın Etkisi (Atıflar)”, “Sanayiden Elde Edilen Gelir” puanları ile 203. sırada yer alan ODTÜ, bu alanda Türk üniversiteleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Üniversite sıralamasını farklı disiplinlere göre yapan QS, Leiden ve URAP gibi uluslararası karşılaştırmalarda, mühendislik, fen, sosyal bilimler, eğitim, mimarlık alanlarında ülkemizin en tepesinde yer alıyoruz. Türkiye’de de, ODTÜ lisans programları, kendi kategorilerindeki tercih puanları sıralamalarında her yıl en iyiler arasında yer almaktadır.

Öğretimde Çeşitlilik ve Esnek Programlar

ODTÜ’de 43 lisans, 100 yüksek lisans ve 66 doktora programı yürütülmektedir. Yandal ve çift anadal programlarına katılma olanağı sunulan öğrencilere, disiplinlerarası alanda bilgi birikimlerini geliştirme fırsatı sağlanıyor. Öğrenciler, kendilerine sunulan seçenekler içinden ilgi alanlarına göre mesleki, sosyal ve kişisel

gelişimlerini şekillendiriyorlar.

Örnek Alınan Üniversite

ODTÜ, Ankara, Erdemli ve Kuzey Kıbrıs’ta; 3 kampus üzerinde yerleşmektedir. Kampuslar, çoğunlu- ğu ağaçlandırılmış; doğanın özgün mimari ile birleştiği sosyal, dinamik, zengin kültür, araştırma, öğrenim ve yaşam ortamlarıdır. Kütüphaneleri, çağdaş eğitim laboratuvarları ve bilişim olanakları öğrencilere eşsiz bir araştırma ortamı sunar. Bu özellikleriyle diğer üniversitelere hemen her konuda öncülük etmektedir. ÖYP sayesinde, ODTÜ öğretim konusundaki birikimini, yetiştirdiği 800’den fazla öğretim üyesi ile, Türkiye ve yurt

dışında 70’i aşkın üniversiteye taşımıştır.

Seçkin Öğretim Üyeleri

ODTÜ uluslararası saygınlığa sahip, üstün nitelikli öğretim üyelerini, en başarılı öğrencilerle buluşturuyor. Öğretim üyelerinin tümü dünyanın en önde gelen üniversitelerinden doktora derecesi almış, %70’i yurt dışında eğitim görmüş akademisyenler olmalarının yanı sıra, yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler ve araştırma kurumları ile yoğun iş birliği içinde kendilerini sürekli yenileyen eğitmenler ve araştırmacılardır.

Seçkin Öğrenciler

ODTÜ’nün her bölümünde ülkenin her köşesinden ve yurt dışından gelen başarılı öğrenciler öğrenim görüyor. Bu seçkin öğrencilerden oluşan topluluk içinde yaşayacak, öğrenecek, üretecek ve dostluklar edineceksiniz.