Spor Etkinlikleri

SPOR ETKİNLİKLERİ

ODTÜ’de, aralarında profesyonel alanlarda ulusal ve uluslararası başarı gösteren ve dallarında dünya rekorlarını ellerinde tutan sporcuların da bulunduğu 32 spor takımı ve 16 spor topluluğu var.

Kampuslarda açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, fitness alanları, saunalar, halı futbol sahaları, değişik büyüklüklerde futbol ve Amerikan futbolu sahaları, hokey ve kriket sahaları, açık ve kapalı tenis kortları, squash kortları, koşu parkurları, Ankara kampusunda 13.000 kişilik stadyum, Kuzey Kıbrıs’ta mini golf sahası ve Eymir Gölü'nde de bir kayıkhane bulunmaktadır. ODTÜ, 5.000 m2 kapalı ve 40.000 m’den fazla açık spor alanında, öğrencilerin tüm dallarda spor yapmalarına olanak sunar.

2012 Yılı Spor Başarıları:

Üniversiteler arası Briç Şampiyonasında erkek briç takımı şampiyon oldu.

Üniversiteler arası Tenis 1.Lig Müsabakalarında bayan tenis takımı şampiyon olarak süper lige yükseldi.

Üniversiteler arası Dans Türkiye Şampiyonasında ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu şampiyon oldu.

Dans Sporu Kulüpler arası Türkiye Şampiyonasına katılan ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu 3'ü altın, 4'ü gümüş, 6'sı bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanarak; Türkiye Şampiyonu oldu.

Su Altı Sporları, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’nda, 3 ayrı kategoride, hem kadın hem de erkek takımları 1. ve 2. oldular. Ayrıca sporcumuz Derya Can Pamuk 2 adet Türkiye Rekoru kırdı.

Su Altı Sporları Takımları, ODTÜ Spor Kulübü sporcusu Devrim Cenk Ulusoy’ un Serbest Dalış Dünya Rekoru denemesi -81 metre ile dünya rekorunun kırılması ile sonuçlandı.

CMAS 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasında sporcularımız, Bilge Çingigiray Aydın Statik Apnea dalında, Derya Can Pamuk ise Dinamik Apnea dalında Türkiye rekoru kırdılar. Özge Ergin Elalmış, Küp Apnea dalında finale kalarak Avrupa 6.sı oldu.

ODTÜ Oryantiring takımı, İstanbul 5 Days Oryantiring Yarışmasında W20 kategorisinde 1.lik, W50 kategorisinde 3.lük elde etti.

Spor Yapılabilecek Mekanlar:

• Açık Havuz
  • Kapalı Yüzme Havuzu (Olimpik)
  • Kapalı Spor Salonu (3 adet)
  • Büyük Spor Salonu (Basketbol Salonu, Tırmanma Duvarı, Aynalı Salon)
  • Baraka Spor Salonu (Basketbol Salonu, Minder Sporları Salonu, Fitnes Salonu 2103837)
  • Spor Merkezi (Basketbol Salonu, Sauna, Masa Tenisi Salonu, Fitnes Salonu, Boks Salonu, Toplantı Odası, Okçuluk Salonu, Jakuzi, Buhar Odası ve Sauna, Şok Duş)
  • Çim Futbol Stadyumu (13.000 kişilik tribün ve 6 kulvarlı pist)
  • Değişik büyüklüklerde futbol sahaları (5 adet)
  • Tenis Kortları (16 açık - 2 kapalı) Büyük Spor Salonunda  bulunan tenis kortları günlük rezervasyon yapılarak kullanılmaktadır.
  • Açık basketbol sahaları
  • Açık voleybol sahaları
  • Masa tenisi masaları (Büyük Spor Salonu ve çeşitli bölümlerde)
  • Yalıncak (6 km) ve Çamlık (2 km) koşu parkurları
  • Kriket Sahası
  • Amerikan Futbol Sahası
  • Güç Geliştirme Salonları
  • Halı Futbol Sahaları (Aylık abone olarak veya günlük rezervasyon yapılarak kullanılmaktadır.)

Spor Takımları